JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I början av mars lade Microchip ett bud på Microsemi värt tio miljarder dollar. Det fanns dock vissa villkor för att bonusar till ledning och personal skulle falla ut. Nu stämmer fyra tidigare chefer på Microsemi både Microchip och företagets toppchefer för bland annat förtal och ohederlighet, skriver Orange County Business Journal.

Affären blev klar i maj och i juni fick de fyra tidigare toppcheferna inklusive den forne vd:n James Peterson lämna företaget. Åtgärden är inte ovanlig vid den här typen av affärer, men när de inte fick ut sina bonusar hettade det till.

De fyra cheferna har nu stämt Microchip och några av företagets toppchefer för förtal och ohederlighet. Det handlar om att dessa skyllt på Microsemi för att förklara att det sammanslagna företaget tappade omsättning efter affären. Bland annat beskylls cheferna på Microsemi för att ha tryckt ut massvis med komponenter till distributörer och kunder inför affären för att lyfta försäljningen.

I stämningen påstås också cheferna på Microchip ha agerat för att trycka med företagets egen aktiekurs så att de skulle få fördelaktigare bonuspaket.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)