JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hållbar stadsutveckling - intresserad?

Hållbar stadsutveckling

- intresserad?

Hållbar stadsutveckling med koppling till energiområdet är en viktig del i Energimyndighetens verksamhet. Nu bjuder myndigheten in till dialog med företag, organisationer och kommuner för att identifiera möjliga utvecklingsvägar inför att myndigheten ska formge sin framtidssatsning.
Dagen innan Lucia, den 12 december, är det dags för en hearing i Energimyndighetens regi. Förhoppningen är att skapa en aktiv och konstruktiv dialog där man gemensamt identifierar möjliga vägar framåt för att nå en hållbar stadsutveckling med koppling till energiområdet.

Under dagen vill Energimyndigheten få svar på frågor som: Vad behöver just din kommun, din organisation eller ditt företag för stöd och verktyg för att förverkliga era idéer för mer hållbara och energieffektivare städer och stadsdelar? På vilket sätt kan Energimyndigheten bidra? Behöver våra befintliga satsningar kompletteras och i så fall hur?

Tanken är att diskussionen ska utgöra ett viktigt del i utformningen av Energimyndighetens framtida satsning på hållbar stadsutveckling.

Genom åren har myndigheten arbetat med flera nationella demonstrationsprojekt för hållbar stadsutveckling. Exempel är pilotprojekten för smarta elnät i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm, samt i Hyllie, Malmö. Likaså medverkar myndigheten i internationellt samarbete inom SET-planen Smart Cities och Global Sustainable Cities Network.

Vill du vara med och forma Energimyndighetens framtidsstrategi inom hållbar stadsutveckling finns tillfälle att delta förmiddagen den 12 december. Eventet är kostnadsfritt (anmälan här).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)