JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Han vill testa din pryl

Han vill testa din pryl

Den brittiska reläspecialisten Pickering Interfaces har rekryterat branschveteranen Jürgen Sedlacek. Tillsammans med Bo Öhrwall ska han ansvara för försäljningen i Norden och Baltikum. I planerna finns också att utveckla det svenska bolaget till en bredare distributör av testprodukter.
- Bo och jag utgår från Varberg respektive Stockholm. Därmed täcker vi in Norden på ett bra sätt, skriver Jürgen Sedlacek i ett email till Elektroniktidningen.

Han började sin karriär på Ericsson och har sedan 1987 arbetat på olika bolag inom det som idag är Addtechkoncernen. Det innefattar bland annat Kontest, Lagercrantz, Alvetec och Teleinstrument liksom olika kombinationer av namnen.

Bo Öhrwall har sålt Pickerings reläkort sedan 2001 via det svenska bolaget Pickering Interfaceas AB, PIAB.

Bolaget har också en del andra agenturer, som Kepco, Bitrode, MAC Panel, Marvin Test Solutions, Höcheri & Hacki liksom Pacific Power Sources. Men planen är att bredda sortimentet ytterligare.

- Allteftersom vi avslutar förhandlingarna med nya leverantörer återkommer vi med mer information, säger Jürgen Sedlacek.

Basen för PIAB är Pickerings produkter, det vill säga reläkort som klarar signaler från 0 till 6 GHz. Pickering tar också fram kundanpassade lösningar liksom kablage. Dessutom planeras för att större utbud av passiva komponenter.

Inom energiområdet har PIAB bland annat produkter för att testa och simulera BMS (Battery Management Systems). Lösningar finns på cell-, modul- och packnivå.

- Vi har dessutom nya samarbetspartners på gång inom Hardware In the loop med stark koppling till Simulink och MatLab. Fokus är på marknader som söker en realtidslösning.

Via olika samarbetspartners kan PIAB skaka fram över 500 olika PXI kort liksom kraftaggregat.

Företaget har skapat en ny slogan, ”Human Technology”.

- För oss på PIAB står Human Technology för respekt, långsiktiga relationer med kunderna och är baserat bl.a. på engagemang och hög teknisk förståelse, säger Jürgen Sedlacek.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)