JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NAND i 25 nm snart i mobilen
Intel och Micron är redo att gemensamt lansera NAND-minnen i 25 nm. Därmed ligger företagen nästan ett år före sina konkurrenter i processracet. Minnena, som kommer i volymer innan sommaren, ska användas i smartmobiler, hårddiskar och mediaspelare som iPod.
Den officiella lanseringen ska äga rum om en vecka, men redan nu avslöjar Intel och Micron att deras minnen i 25 nm-teknik ger näst intill dubbelt så hög lagringskapacitet som dagens minnen i 34 nm vid samma tillverkningskostnader.

Minnena är på 64 Gbit och kommer att tillverkas av IM Flash Technologies, som är Intel och Microns samägda flashbolag. Prover finns medan volymtillverkningen ska dra igång under årets andra kvartal.

Enligt analysföretaget Objective Analysis kommer det att kosta cirka en halv dollar att tillverka en gigabyte i den nya 25 nm-processen. Det kan jämföras med 1,75 dollar per gigabyte för minnen tillverkade i 45 nm, som är den vanligaste processnoden för denna typ av minnen. Processkrympningen ger alltså ett rejält kostnadsförsprång mot konkurrenterna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)