JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Einride tar in en kvarts miljard

Den förarlösa och eldrivna lastbil som uppstartsföretaget Einride utvecklar får nu ett rejält kapitaltillskott. Uppbackade av bland annat riskkapitalbolaget EQT tar företaget in 25 miljoner dollar, nästan en kvarts miljard kronor, i en A-runda.

Pengarna ska användas för att kunna växa, utveckla mjukvaruplattformen och fortsätta expandera internationellt. På kundlistan finns bland annat DB Schenker och Lidl.

– Vår ambition är att stöpa om transportindustrin och genom att landa en A-runda är vi ett steg närmare det målet, säger företagets vd Robert Falck i ett pressmeddelande.

Företagets förarlösa och eldrivna lastbil kallad T-pod rullade för första gången ut på allmän väg den 15 mars. Det handlar om en kort sträcka mellan DB Schenkers lager och en depå i ett industriområde i Jönköping.

Lastbilen rymmer 15 lastpallar och är designad för transporter på fasta sträckor mellan punkt A och punkt B.

– Tittar man på transportbehovet i Sverige är 60 procent av körningarna kortare än 20 mil, det är dessa vi riktar in oss på, förklarade företagets tekniska chef Pär Degerman för Elektroniktidningen tidigare i år. Artikeln finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)