JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson flyttar in i Intels datacenter

Virtualiserade nätverksfunktioner och distribuerade molnlösningar är två resultat av Ericssons samarbete med Intel kring arkitekturer för datacenter och mjukvarustyrda nät.

De två företagen har samarbetat tidigare kring arkitekturer för datacenter. Ett exempel är Ericsson Hyperscale Datacenter System 8000 som förutom att det baseras på Intels arkitektur Rack Scale Design också använder Xeonprocessorer.

Nu tar företagen nästa steg som även det bygger på den distribuerade arkitekturen Rack Scale Design. Företagen ska tillsammans portera Ericssons SDI Manager (Software Defined Infrastructure) till Intels RSD-arkitektur samtidigt som bakåtkompatibiliteten bibehålls.

Därmed ska det bli möjligt att specificera vilka resurser som behövs för en viss uppgift och sedan skapa dem via programvaran. För användaren (läs funktionen) ser hårdvaran ut att finnas i samma rack även om den fysiskt är utspridd på olika ställen.

Dessutom går det att blanda serverkort från olika leverantörer.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)