JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Unitis gräsrotskronor idag en miljard

För första gången har ett företag som föddes på den svenska gräsrotsfinansieringssajten Fundedbyme nått en värdering över en miljard kronor. Det är Uniti från Lund, som ligger bakom den lilla elbilen One.

Det är Fundedbyme som rapporterar att Uniti blivit en unicorn, enhörning, som det kallas när ett nyföretag når en värdering på en miljard (dollar, egentligen, men ...).

Daniel Daboczy

– Det här kan komma att bli ett av de exempel i hur man bäst bygger och expanderar företag säger Fundedbymes vd Daniel Daboczy.

Uniti One startade sin finansieringskampanj på Fundedbyme i oktober 2016 och lyckades då dra in en 1,2 miljoner euro från 570 investerare i 29 länder.  

Elektroniktidningen skrev om företaget ett halvår senare.

På den tiden värderades Uniti till 9,8 miljoner euro.

Det är i Unitis senaste finansieringsrunda som det värderades till en dryg miljard kronor.  Rundan ska dra in 30 miljoner brittiska pund. Brittiska? Jo, företaget har rekryterat från Jaguar och planerar sin första fabrik år 2020 i brittiska motorsportklustret Silverstone. 

Gräsrotsfinansering används även nu – en miljon av punden ska komma från Fundedbymes brittiska branschkollega Crowdcube.

Sedan start har Fundedbyme hjälpt 470 bolag från 25 olika länder att samla in 550 miljoner kronor.  Bolaget har 250 000 registrerade investerare från 111 länder. Huvudkontoret är i Stockholm, med samägda partnerbolag i Dubai, Finland, Malaysia, Polen, Holland och Singapore.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)