JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stockholm serverar Li-Fi

På fredag om en vecka arrangeras en IEEE-workshop kring Li-Fi i Stockholm. Det handlar om system med LED:ar som användas för belysning, men samtidigt också för optisk trådlös kommunikation.

På senare år har LED-lampor dykt upp överallt. Den utbredda användningen har skapat en möjlighet för en teknik kallad VLC, kort för Visible Light Communication. Det handlar om system som samtidigt använder LED för både belysning och trådlös kommunikation.

IEEE har bildat IEEE 802.11 Light Communications Study Group med syfte att skapa standarder för ljusbaserade trådlösa lokala nätverk, eller Li-Fi som det också kallas. Li-Fi står för Light Fidelity.

Den 7 december – kommande fredag – bjuds intresserade in till ett heldagsseminarium kring Li-Fi i Energimyndighetens lokaler i Stockholm. Syftet är att ge en inblick i tekniken som kommer, vad som sker inom forskningsvärlden, inom standardisering samt tillämpningar.

Tanken är också att demonstrera tekniken på plats. Likaså står en rundvandring i Energimyndighetens ljuslabb på agendan.

Än finns det platser kvar, men i mycket begränsad mängd. Här kan du anmäla dig, och läsa mer (länk).

De som arrangerar eventet är förutom Energimyndighet även IEEE Photonics Society – Sweden Chapter, IEEE Sweden Social Implications of Technology (SIT) samt amerikanska Lighting Research Center (LRC).

 

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)