JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vincero har köpt Teltex

En av tre kvarvarande svenska mönsterkortstillverkare – Teltex i Huddinge – har köpts av familjebolaget Vincero Invest, som annars främst investerar inom fastighetssektorn.

– Vi ser Teltex AB som ett intressant tillskott till vår investeringsportfölj. Med den unika kunskapen och höga kvalitetsmedvetenhet som bolaget besitter ser vi en möjlighet att expandera volymerna av egentillverkning med god lönsamhet, säger Robin Rutili, vd på Vincero i ett pressmeddelande.

Vincero ägs av bröderna Robin och Andreas Rutili. Företaget har förvärvat samtliga aktier i den svenska mönsterkortstillverkaren.


Teltex tillverkar huvudsakligen flerlagerskort i små och medelstora serier, men kan ta emot ordrar på enklare kort och större serier genom samarbetspartners i Asien.

– Vi ser även potential att expandera tradingverksamheten från dagens nivå till ett starkt självständigt affärsområde, tillägger Robin Rutili i pressmeddelandet.

I samband med köpet har Göran Buverius tillträtt som operativ chef för Teltex. Från måndag i nästa vecka kliver Elin Öjemark in som CAM-specialist, medan Johan Wicksell tillträder som ny säljchef från den 1 december.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)