JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den internationella standarden för ekodesign väntas bli klar om ungefär ett år och ska innehålla principer, fordringar och vägledning för miljömedveten konstruktion av alla typer av produkter, inklusive tjänster. Förslaget är nu ute på remiss.

Standarden har ett livscykelperspektiv och innehåller krav och vägledning för hur man gör miljömedveten konstruktion och utveckling. Förslaget har tagits fram i samarbete mellan de två internationella standardiseringsorganisationerna IEC och ISO och bygger vidare på standarden IEC 62430 för miljömedveten konstruktion av elektriska och elektroniska produkter.

Den standarden kom år 2009 och är också antagen som europeisk standard. Sedan 2010 har den gällt som svensk standard SS-EN 62430.

Som brukligt med remisser på standardförslag är även det här öppet för synpunkter från alla. Förslaget, betecknat 111/484/CDV, finns här (länk). Där framgår också hur förslaget kan beställas kostnadsfritt.

SEK Svensk Elstandard representerar svenska intressen i internationell och europeisk standardisering på det elektrotekniska området.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)