JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den kinesiska operatören China Mobile får inte tillstånd att bedriva verksamhet i USA. Sedan tidigare blockeras Huawei och ZTE.

“Trots omfattande diskussioner med China Mobile gick frågor om oro över den ökade risken för amerikansk rättskipning och den nationella säkerheten inte att lösa” skriver The National Telecommunications and Information Administration,  en del av det amerikanska handelsdepartementet, i ett pressmeddelande (länk).

Det var år 2011 som China Mobile – världens största mobiloperatör med 901 miljoner abonnenter – ansökte om en licens hos frensmyndighten FCC för att kunna erbjuda mobiltjänster i USA. Avslaget kan ses som en del i det handelskrig som den amerikanska administrationen dragit igång. 

Huawei är sedan länge bannlyst i USA med motsvarande motivering som för China Mobile, att produkterna utgör en säkerhetsrisk.

ZTE har drabbades av miljardböter och ett förbud att köpa amerikanska komponenter i våras som ett resultat av att företaget brutit mot handelsembargot mot Iran och sedan inte levt upp till alla delar av den överenskommelse företaget slöt med den amerikanska staten.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)