JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Peugeot utvecklar självkörning i Singapore

MIT-spinoffen Nutonomy får Europas näst största biltillverkare, PSA, som partner i sina försök utveckla förarlös taxi i Singapore och andra storstäder.

Nutonomy började testa förarlös taxi i Singapore i april 2016 och bjöd in allmänheten som resenärer i augusti.

Flottan har hittills bestått av ombyggda Renault- och Mitsubishibilar, men i september ska Nutonomys självkörningsteknik finnas integrerad i stadsjeepen Peugeot 3008 som därefter ska börja rulla på gatorna i Singapore. Det meddelar nu de två företagen.

På sikt är planen att de två ska sjösätta flottor av ”tusentals” förarlösa taxibilar i städer jorden runt.

Peugeots moderbolag PSA har försökt att utveckla självkörning på egen hand sedan mitten av 2015, i bland annat sitt bilmärke Citroën. Och tidigare har PSA meddelat planer på att introducera förarövervakad självkörning år 2018 och helt autonom självkörning år 2020.

Nu är budskapet att samarbetet med Nutonomy är ett stort steg i riktning mot att förverkliga dessa mål.

Utöver Singapore testar Nutonomy självkörning på allmän väg i Boston sedan i november och de två företagen håller det öppet att stadsjeepen kan komma att rulla även där.

Nutonomy samarbetar i Singapore med resedelningsföretaget Grab.

Nutonomys bilar tar endast beställningar inom ett begränsat område i Singapore kallat One-north och självkörningen är hela tiden övervakad av personal i bilen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)