JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mäter kroppsvinklar – tar in fyra miljoner kronor

Medtechbolaget Meloq har uvecklat ett instrument som förenklar fysioterapeuternas arbete med att mäta kroppsvinklar. Företaget tar nu in fyra miljoner kronor, pengar som bland annat ska användas för att expandera i Europa och USA.

EasyAngle är ett digitalt mätinstrument som kan ersätta bland annat goniometern och myrinmätaren, som var för sig mäter olika vinklar. Instrumentet gör så kallad rörelsemätning både enklare och mer noggrann plus att användaren slipper anteckna mätresultaten med papper och penna.

– Det fysioterapeuter uppskattar mest är att de nu på ett enkelt och objektivt sätt kan bedöma status och följa rehabiliteringsprogressen, och samtidigt med ett kvantitativt mått kan visa patienterna att det går framåt. Detta är viktig för patienternas motivation och leder till att de i högre utsträckning fullföljer sitt rehab-program, vilket påverkar behandlingsresultatet, säger företagets vd och medgrundare Rui Chen i ett pressmeddelande.

Nu har Meloq tagit in 3,3 miljoner kronor från sex privata investerare plus Propel Capital III. Dessutom har företaget fått finansiering från ett EU-program och Vinnova på sammanlagt 700 000 kronor.

Under 2017 ska produkten lanseras i Danmark, Frankrike, Tyskland och England.

– Vi ser en mycket stor potential för EasyAngle. Vi lanserade i Norden i slutet av förra året och har hittills sålt 350 enheter. Vi går nu in i en ny fas och kan fokusera på att lansera EasyAngle i Europa och Amerika, samtidigt som vi får resurser att fortsätta utvecklingen, säger Rui Chen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)