JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tektronix byter distributör

Det blir nederländska C.N. Rood som tar över stafettpinnen efter norska Nortelco som distributör av Tektronix test- och mätinstrument i Sverige. Övergången blir smidig i och med att Jürgen Sedlacek byter arbetsgivare och fortsätter som säljare.

Tektronix har hunnit avverka ett antal distributörer sedan det egna kontoret avvecklades år 2004. Nu är det C.N. Roods tur att pröva lyckan. Företaget har en lång historia i Nederländerna och Belgien men är ett oprövat kort i Sverige. Bolaget grundades redan 1938 men ägs sedan hösten 2012 av ledningen och ett antal av de anställda. Rood sysslar förutom med distribution även med kalibrering, utbildning och programmering av testsystem.

I portföljen finns över 60 agenturer inklusive Picos USB-instrument, Pickerings switchkort och ett brett spektrum av optoinstrument. 

I Sverige startar Rood med Tektronix och Keithley men planen är att addera fler och kompletterande agenturer efter hand.

Tilläggas kan att Fredrik Nordwall, som är anställd av Tektronix, fortsätter att ansvara för de stora kontona.

Tektronix ägs av investmentbolaget Fortive som knoppades av från Danaher i juni 2016. I Fortives test- och mätdivision, som omsatte 2,8 miljarder dollar i fjol, ingår bland annat Keithley och Fluke.
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)