JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ett nytt halvledarbolag är fött

Igår var första dagen som självständigt bolag för Nexperia, det som tidigare var NXP:s verksamhet inom standardkretsar.

Med en omsättning på 1,1 miljarder dollar och 11 000 anställda är det ingen liten halvledartillverkare som sett dagen ljus. Produkterna är dock inte särskilt uppseendeveckande men likafullt nödvändiga beståndsdelar på i princip alla kretskort.

Det handlar om enkla logikkretsar,  MOSFET:ar och diskreta kretsar. Totalt tillverkade företaget 85 miljarder av dem förra året.

Produktionen sker i de egna fabrikerna i Manchester, Storbritannien och i Hamburg, Tyskland. Dessutom har företaget tre kapslingsenheter i Guangdong, Kina, Seremban, Malaysia och Cabuyao, Filippinerna. 

– Eftersom Nexperia kommer att fortsätta att hämta sin frontend- och backend-produktion från nuvarande tillverkningsenheter blir det inga avbrott i vår tillverkningskedja eller andra processer, så våra kunder och samarbetspartners kan känna sig helt trygga i förvissningen att de kommer att fortsätta att få utmärkta produkter och enastående service, säger företagets vd Frans Scheper i ett pressmeddelande.

Företaget har en omfattande IP-portfölj och certifiering enligt ISO9001, ISO/TS16949, ISO14001 och OHSAS18001.

Utköpet av Nexperia har varit möjliggjorts med stöd av kinesiskt kapital via Beijing Jianguang Asset Management Co. Ltd och Wise Road Capital Ltd.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)