JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Data Respons över miljarden

För den norska inbyggnadskonsulten Data Respons blev 2016 ett kanonår. Omsättningen passerade en dryg miljard norska kronor tack vare en stark ställning inom industriell digitalisering och IoT, anger företaget.

– Den positiva utvecklingen internationellt i kombination med en stark drivkraft inom FoU-tjänster har resulterat i att intäkterna passerade en miljard, säger Kenneth Ragnvaldsen, vd för Data Respons i ett pressmeddelande.

Därmed blev företagets omsättning i fjol åtta procent högre än för 2015. Den gick från drygt 963 miljoner norska kronor år 2015, till knappt 1 040 miljoner i fjol.

Tittar man istället på årets sista kvartalet så ökade omsättningen med 12 procent jämfört med samma period året innan. Det är intressant, inte minst eftersom företaget hade ett bra fjärde kvartal även år 2015 med en tillväxt på 17 procent.

Då förklarades det starka resultatet under det fjärde kvartalet med en stark tillväxt främst i Sverige. Nu pekar företaget på en positiv utveckling på bredare front.

– Vi hade en stark tillväxt inom R&D-tjänster med en tillväxt på 37 procent under 2016. Både i Norge och på de internationella marknaderna har vi gott om uppdrag och många innovativa projekt, säger Kenneth Ragnvaldsen i samma pressmeddelande.

Och han tillägger:

– Den positiva internationella utvecklingen väger upp en mer krävande marknad inom marint och oljerelaterad industrin.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)