JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Charge Amps växlar upp

Pontus Frohde tar över efter Charlotte Eisner som vd på Charge Amps, som utvecklar smarta elbilsladare. Charlotte fortsätter arbeta med affärsutveckling och försäljning .

– Vi har följt Pontus under en längre tid och hans goda ledarskapsförmåga och breda erfarenhet inom både it, hårdvaruproduktion och finans gör att han känns mycket väl lämpad för uppdraget att fortsätta Charge Amps starka tillväxtresa, säger företagets ordförande Boel Swartling i ett pressmeddelande.

Pontus Frohde kommer närmast från en tjänst som vd och medgrundare till crowdfundingplattformen Fundedbyme. Innan detta arbetade han på Pan Vision och Microsoft.

Charge-Amps startade i januari 2012 i ett garage i Sollentuna. Grundaren Fredrik Jonsson hade införskaffat en Nissan Leaf och insåg att det saknades lämpliga laddprodukter.

I produktutbudet ingår laddkablar och laddstationer för hemmaladdning liksom molntjänster för exempelvis övervakning och debitering.

– Lite av det vi blivit kända för är att vi inte har tunga teknikboxar. Våra produkter är lätta och enkla att installera och använda, sade Charlotte Eisner till Elektroniktidningen i december 2015.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)