JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljonregn över svensk elektronik

I januari öppnar innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem en satsning på elektronikutveckling. Totalt satsas 34 miljoner kronor. Ett enskilt projekt kan få upp till fyra miljoner i stöd.

– Vi tror på större möjlighet till framgång om vi bygger vidare på områden där Sverige redan ligger i framkant, säger Magnus Svensson, programchef för Smartare Elektroniksystem, i ett pressmeddelande.

Det betyder att programmet valt att stötta projekt inom tio olika teknikområden. Dessa är mikro- och nanoelektronik, tryckt elektronik, kraftelektronik, fotonik, sensorer, inbyggda system, antenn-, mm-våg- och terahertzsystem, byggsätt, tillförlitlighet samt avancerad produktionsteknik.

För att ett projekt ska få stöd måste krävs det att olika projektparter, som kan komplettera varandra, ingår. Universitet, högskolor och forskningsinstitut kan delta men i varje projekt måste åtminstone ett företag vara med.

Har du svårt att hitta rätt samarbetsparter? I så fall du ta hjälp av de kompetensnav som Smartare Elektroniksystem skapat inom olika teknikområden (länk).

Ett projekt kan som mest ansöka om bidrag till halva projektkostnaden, som mest 4 miljoner.

Utlysningen öppnar den 8:e januari och är den sjätte för Smartare Elektroniksystem. Ansökan ska vara inne senast den 8:e mars och det första projektet kan dra igång den första juli nästa år.

Här kan du läsa mer om utlysningen samt hitta en mall för projektbeskrivning (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)