JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det tyska inbyggnadsföretaget Kontron är på god väg att återfå stabilitet genom att österrikiska S&T planerar att köpa  närmare 30 procent av företaget. Köpet finansieras genom att taiwanesiska Ennocom –  en del av världens största kontraktstillverkare Foxconn – i sin tur köper fler aktier i den österrikiska IT-konsultjätten.

För tre år sedan bytte inbyggnadsföretaget Kontron ägare. Därmed startade en process att ena företaget, som då bestod av uppåt 30 kontor enbart i Tyskland. Men trots en omvälvande omorganisation har lönsamhet inte nåtts, vilket i somras utmynnade i att den dåvarande vd sparkades (etn.se/62492).

Nu tycks en lösning med en kapitalstark storägare vara nära. Det är österrikiska S&T som vill köpa 29,9 procent av Kontron. Intressant är att S&T:s vd Hannes Niederhauser faktiskt var vd för Kontron mellan 1999 och 2007. Han var även en av nyckelpersonerna bakom utköpet av Kontron från dåvarande ägaren BMW år 1999.

Enligt Reuters planerar S&T att finansiera köpet genom att Ennocom ökar sin andel i det österrikiska företaget från 10 till 29,4 procent.

– Genom att nyttja S&T:s mjukvarubaserade utvecklingsresurser har de tre företagen potential att bli världsledande inom områden som IoT och Industri 4.0, säger S&T till Reuters.

Närmast ska Kontrons styrelse bedöma S&T:s bud.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)