JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apple gick i taket efter Samsungläcka

Apple rasar för Samsungläcka

Den inflammerade patentstriden mellan Apple och Samsung eskalerade med en advokatläcka om Apples patentstrategi till Samsung. Och Nokia står på Apples sida i striden.
Det var en av Samsungs advokater, John Quinn på advokatfirman Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan som vidarebefordrade detaljer om Apples patentsamarbete med Nokia och Apples förhandlingsstrategi till ledande personer inom Samsung.

Det avslöjades i somras under licensförhandlingar mellan Nokia och Samsung. Nokias patentchef fick då information om att detaljerna i Nokias och Apples licensavtal var kända av Samsung.

Detta fick både Nokia och Apple att gå i taket. Apple tog det hela till distriktsdomstolen för norra Kalifornien och krävde saftiga böter av Samsung plus att Samsung i detalj måste redovisa hur informationen spridits.

Apple hävdar att mer än 200 personer i Samsungkretsar nu har information om Apples patentstrategier. Minst 90 Samsunganställda har kännedom om avtalen och minst hundra personer på 19 olika advokatbyråer, varav många är involverade i den flera år långa patentstriden mellan Apple och Samsung.

Advokaten John Quinn förnekade till en början inte att information har spridits till Samsung men säger att det var ett rent misstag och att det inte alls handlar om så många personer som Apple hävdar.

Han anklagar Apple för att förhala och fördyra processen med en trivialitet som inte har några stora konsekvenser.

Samsungs företagsledning säger till domstolen att man bara låtsats känna till avtalet mellan Nokia och Apple och man inte har tagit emot några uppgifter från sina advokater.

Apple och Nokia hävdar motsatsen och försöker nu få domstolen att tvinga Samsung att lämna en detaljerad redogörelse för hur läckan spridits och till hur många.

Den här processen bidrar inte till att skynda på ett avslut i den långvariga patentstriden mellan Samsung och Apple, där Apple beskyller Samsung för att göra intrång på Apples Iphone- och Ipad-patent.

Domaren Paul Grewal ser allvarligt på det hela men behöver se flera dokument innan han bestämmer vem han ska tro på.

Källor: Electronista, The Verge och PC World

Bildmontaget är från en blogg på Linkedingruppen Top Box.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)