JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tabula hos More Electronics
Danskbaserade More Electronics blir Nordisk representant för FPGA-utmanaren Tabula.
- Vi är riktigt nöjda med avtalet och ser fram emot att arbeta med detta teknisk ledande företag, säger Peter Frederiksen på More Electronics.

Tabula använder samma SRAM-baserade arkitektur som Xilinx och Altera men har ett unikt sätt att koppla ihop uppslagstabellerna, LUT:arna. Tabula beskriver det som att uppslagstabellerna förutom att ha förbindelse med sina grannar som ligger i samma plan även har kontakt med den uppslagstabell som finns ovanför och under. Dessutom går det att spara åtta olika varianter av innehållet på uppslagstabellernas in- och utgångar och dessa kan laddas mycket snabbt. Faktiskt med hela 2 GHz.

Hur tekniken fungerar i praktiken behöver man inte fundera över. För användarna ska kretsarna se ut som vilka FPGA:er som helst, bortsett från att de är större och snabbare. Åtminstone är det vad som utlovas i reklamen. Om ett halvår kommer de första kretsarna som tillverkas av Intel i företagets 22 nm FinFET-process (länk).

- Vår uppgift blir att marknadsföra Tabula i Norden och hjälpa till med inledande support, säger Peter Frederiksen.

Det handlar bland annat om att installera och få igång kunderna på Tabulas verktyg. Som backup finns Tabulas teknikspecialister i Storbritannien och såklart i USA, säger Peter Frederiksen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)