JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei bygger fabrik i Indien
Kinesiska Huawei ska bygga en fabrik för 500 miljoner dollar i Indien, och hoppas på så sätt blidka de indiska myndigheter och operatörer som sett import av telekomutrustning från Kina som en säkerhetsrisk.
Fabriken, 2800 kvadratmeter stor, ska byggas utanför staden Sriperumbudur och i sin första fas tas i drift redan i december. Därefter finns en femårig investeringsplan, skriver tidningen Times of India. Exakt vad fabriken ska tillverka är oklart, tidningen nämner att det är en anläggning för produktion av "ett flertal produkter".

Huawei har redan sitt största utvecklingscenter utanför Kina i just Indien, med omkring 2000 anställda. Huawei har investerat omkring 150 miljoner dollar om året i Indien det senaste decenniet, och har totalt omkring 6000 anställda i landet varav 95 procent är indier.

Förutom att få bort stämpeln som säkerhetsrisk hoppas Huawei att med fabriken få kortare leveranstider, snabbare återbetalning på sina investeringar och bättre produktintegration, enligt Huaweis Indienchef A Sethuraman.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)