JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Aros Quality Group köper TVAB
Den börsnoterade underleverantörsgruppen Aros Quality Group, köper kablagetillverkaren TVAB.
– Syftet med affären är att bredda Aros kundbas internationellt, att erhålla en effektiv produktionsanläggning i Polen, göra rationaliseringsvinster genom att sammanföra TVABs kompetens och erfarenhet med Aros och erbjuda en kostnadseffektiv produktion för befintliga och nya kunder, säger Aros koncernchef Per-Johan Dahlgren i ett pressmeddelande.

TVAB utvecklar och tillverkar kablage och elektromekaniska moduler till industrikunder. Verksamheten som omsätter cirka 240 miljoner kronor och har 415 anställda. Utveckling och försäljning styrs från Sverige, all tillverkning är förlagd till Polen.

Affären görs dels genom en kontant betalning på tillträdesdagen och dels genom en apportemission av 110 000 nyemitterade aktier i Aros samt en resultatbaserad del under tiden fram till sista december nästa år.

TVAB byter i samband med förvärvet namn till AQ Wiring Systems. TVABs vd Per Axell och ekonomichef Lennarth Wernvik fortsätter att leda bolaget.

Underleverantörsgruppen Aros har två affärssegment: ”Komponenter” som producerar stansad plåt, transformatorer, kablage, formsprutad termoplast och mekaniska detaljer samt ”System” som utvecklar och producerar kraft- och automationslösningar samt kompletta maskiner.

Företaget har drygt 2 300 anställda i Sverige, Polen, Bulgarien, Kina, Estland och Italien. Det omsatte drygt 1,7 miljarder kronor i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)