JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Proxys maskiner till Karlskrona och Linköping
Den 5 juli köpte Flextronics inkråmet efter den konkursade kontraktstillverkaren Proxy Electronics i Kalmar. De flesta maskinerna har redan flyttats till Karlskrona och Linköping där det också blivit ett dussin nya arbetstillfällen.
– Det fanns många budgivare så vi fick betala ett antal miljoner, säger Andreas Bergström som är  Sverigechef på kontraktstillverkaren Flextronics.

Men ingen av spekulanterna var beredda att driva fabriken vidare. Proxy Electronics grundades i januari 2007 när Ericsson Power Modules sålde sin fabrik i Kalmar till fyra personer i ledningen.

Från att ha varit en tillverkare av Ericssons kraftmoduler blev företaget en kontraktstillverkare där en av de större produkterna var digital-tv-boxar, en produkt som attraherade Flextronics.

– Vi kontaktade kunderna innan vi genomförde affären. Än är inget klart, men inriktningen är att de följer med.

Större delen av maskinparken är redan flyttad till Linköping och Karlskrona.

– Det är visserligen bara 8,5 mil eller 50 minuter med bil mellan Kalmar och Karlskrona men synergieffekterna är alltför stora för att behålla fabriken.

Proxy hade runt 50 anställda vid konkursen. Ungefär ett dussin av dem har fått fortsatt arbete, däribland den tidigare vd:n Stefan Jakobsson.

– Vi kommer att fortsätta leta såna här affärer, säger Andreas Bergström.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)