JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Foxconn visar upp ”självmordsfabriken”
Igår visade Terry Gou, som är styrelseordförande i Hon Hai, Foxconns moderbolag, upp fabriken i kinesiska Shenzhen där 12 anställda hoppat ut från bostadshusens tak för att ta livet av sig. Åtgärden är extraordinär eftersom inga journalister tidigare släppts in, rapporterar den kinesiska nyhetssajten cens.com.
Det var över 200 journalister från Taiwan, Hong Kong, Kina och andra länder som fick se fabriken som har över 400 000 anställda. Totalt har Foxconn över 800 000 anställda i Kina.

Terry Gou ville visa journalisterna att arbetsvillkoren inte är ”slavlika”. Efter rundvandringen berättade han att inget av de 11 självmordsförsök som inträffat hade någonting med arbetet att göra, rapporterar cens.com.

Han bad också de dödas familjer om ursäkt och lovade en höjning av minimilönen med 20 procent. Däremot har företaget skrotat beslutet att få de anställda att skriva på ett kontrakt där de förbinder sig att inte ta livet av sig.

Företaget har också höjt staketen på översta våningen av bostadsbyggnaderna från två till tre meter. Trots det hoppade en tolfte person från ett av taken när journalisterna lämnat området. Av de 12 som hoppat har tio avlidit, rapporterar cens.com
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)