JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Berkeleyprofessor till KTH

claireBerkeleyprofessor till KTH

Claire Tomlin, professor i Electrical Engineering and Computer Sciences vid University of California, har fått årets Tage Erlanders gästprofessur. Hon ska främst samarbete med forskare på KTH.
– Det var verkligen underbart när jag fick beskedet! Jag har sedan tidigare ett samarbete med svenska forskare och har faktiskt funderat på att gästforska i Sverige. Att det nu kan bli av och att jag får göra det med stöd från Vetenskapsrådet i konkurrens med många andra duktiga forskare är en stor ära, säger Claire Tomlin i ett pressmeddelande.

Claire Tomlin är verksam vid Berkeley, där hon leder forskningen inom reglerteknik och intelligenta system. Hon anses vara en av världens ledande forskare inom området matematiska modeller.

Som gästprofessor kommer Claire Tomlin främst samarbeta med forskare vid KTH, vid centret ACCESS som är kort för Autonomic Complex Communication nEtworks, Signals and Systems. ACCESS står för en stor del av den grundläggande forskningen inom komplexa kommunikationsnätverk och system i Sverige. Vetenskapsrådet är huvudfinansiär, men centret har också finansiering från bland andra Vinnova, SSF och EU.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)