JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Windows 7 får sensorgränssnitt
Microsofts kommande operativsystem Windows 7 får ett standardiserat gränssnitt för att ta in data från sensorer och positioneringssystem. Med hjälp av till exempel en GPS-mottagare och en ljussensor kan man anpassa applikationerna till den plats man befinner sig på och automatiskt reglera ljusstyrkan på skärmen.
Idag finns inget standardiserat sätt att plocka in data från sensorer och positioneringssystem till en applikation i en pc. Det vill Microsoft råda bot på och med en ny plattform kallad Windows Sensor and Location Platform. Den innehåller ett gränssnitt för drivrutiner, ett applikationsgränssnitt, en Windows Location API, en panel som kan styra sensorn och en panel för att säkerställa integriteten för användaren.

Plattformen kommer förutom GPS-mottagre även att stödja accelerometrar, närvarosensorer, ljussensorer och fuktsensorer.

Tanken med den nya plattformen är att datorn ska bli ”medveten” om sin omgivning och anpassa de applikationer som körs med hjälp av omvärldsinformationen. Om den nya plattformen verkligen fungerar ska funktionerna som skapas med sensorerna också bli oberoende av vilken hårdvara som Windows 7 körs på.

Mer information finns på Microsofts hemsida (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)