JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vinnova ger 80 miljoner till 69 småföretag
Alkoholmätare för akutvården, en nätverksprocessor, dekorativa beläggningar för mobiltelefoner och diagnosinstrument för elsystem i bilar. Det är några av projekten som finansieras i senaste omgången av Vinnovaprogrammet Forska&Väx. Sammanlagt får 69 småföretag 80 miljoner kronor för att utveckla nya produkter.
Vinnova lägger 120 miljoner kronor per år på forsknings- och utvecklingsprojekt i små och medelstora företag inom ramen för programmet Forska&Väx. Företag kan söka tre typer av finansiering: genomförande av FoU-projekt, förstudie inför FoU-projekt samt behovsidentifiering inför FoU-projekt. Företagen ska själva medfinansiera FoU-projekten med minst lika mycket pengar.

Till årets första omgång kom det in 308 förslag på sammanlagt mer än 420 miljoner kronor. 69 av dessa får nu dela på 80 miljoner kronor.

Bland de företag som får stöd finns Hök Instrument i Västerås som får 2,61 miljoner kronor för att utveckla ett mätinstrument för akutsjukvården som mäter alkoholhalten i patientens utandningsluft (länk).

Nätverksbolaget Xelerated, som hittills tagit in över 600 miljoner kronor i riskkapital och utvecklar kretsar för Ethernet, får fyra miljoner kronor för att utveckla en universell accessplattform för framtidens kommunikationsnät.

Konsultföretaget Syntronic i Gävle får 3,76 miljoner kronor för att ta fram en syntetisk testplattform för LTE och framtida telekommunikationssystem.

Linköpingsbaserade Impact Coatings, som utvecklat en beläggningsmetod som kan ersätta guld på kontakter, får tre miljoner för att utveckla metoder för superhårda och dekorativa beläggningar för mobiltelefoner.

Setek Elektronik i Mölndal får 3,545 miljoner kronor för att utveckla diagnosinstrument för elsystem i bilar.

Hela listan på företag som får finansiering finns hos Vinnova (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)