JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radiocentrum i Gävle inviger nya lokaler
Nu är flytten av Radiocentrum vid högskolan i Gävle klar och imorgon invigs de nya lokalerna.

Radiocentrum Gävle etablerades år 2006 som ett samarbete mellan högskolan och Ericsson, som bland annat slutmonterar basstationer på orten. Verksamheten har vuxit och centret har ett välutrustat mikrovågslabb till vilket ett 20-tal företag är knutna. Förutom Ericsson är det bland annat Sony Ericsson, konsultföretaget Syntronic, industristyrningsspecialisten Åkerströms liksom uppstartsföretaget Radarbolaget.

Verksamheten drivs i nära samarbete med Totalförsvarets forskningsanstalt, FOI.

Förutom Ericsson har centrat fått stöd från bland att Gävle kommun, Kungliga Tekniska Högskolan, Region Gävleborg, KK-stiftelsen, Vinnova samt Nutek.

– Huvudsyftet med centret är att åstadkomma regional tillväxt inom radioområdet. En industri som enbart i Gävle sysselsätter närmare 1 500 personer bara genom Ericssons och Syntronics verksamheter. Vår modell bygger på att vi skapar en miljö där forskare och studenter från högskolan sitter tillsammans med ingenjörer och forskare från industrin. Det är för detta ändamål som centrets nya laborationslokaler är så viktiga, säger Claes Beckman, professor i elektronik vid Högskolan i Gävle och föreståndare för Radiocentrum.

Elektroniktidningen gjorde en längre intervju förra hösten med Niklas Keskitalo om verksamheten vid Radiocentrum (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)