JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gratis trading hos Elprint
Den norska mönsterkortsleverantören Elprint erbjuder gratis trading via Macaos, företagets virtuella handelsplats där kunder och leverantörer möts.
– Vi har egentligen hållit på med trading länge och det har gått sisådär men i och med att vi kört igång den nya fabriken där vi kan tillverka 16-lagerskort och snart kör ut det första flexkortet tar vi ett steg uppåt, säger Anders Ljunggren som är marknads- och försäljningschef på Elprint.

Företaget har tidigare tillverkat enklare kort men kommer nu att stöta på andra konkurrenter än tidigare och ser därför ett större behov av att kunna erbjuda kunderna en säker väg till billig volymproduktion.

I motsats till andra tradare kommer inte Elprint att ta betalt för tjänsten. Att företaget kan göra det beror på handelsplattformen Macaos. Det är en trelagersmiljö där kunderna lägger in sina konstruktioner och snabbt får tillbaka en offert.
Macaos kan också lägga ihop olika jobb på samma panel och därmed göra produktionen rationellare för Elprint.

– Det finns också en ingång för andra leverantörer där de kan lägga in sina priser.

Elprint har sedan lång tid tillbaka samarbete med kinesiska Opulent men Anders Ljunggrens förhoppning är få in så många tillverkare som möjligt via Macaos, både asiatiska och europeiska tillverkare liksom tradingföretag.

– Öppenheten kommer att ge prispress, det kommer inte längre att gå att lägga på 30 procent för tradare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)