JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Epcos tantaler sålda
Nu är det klart att amerikanska Kemet köper tyska Epcos verksamhet inom tantalkondensatorer. Affären har varit känd i flera månader, men nu är kontraktet påskrivet.
Försäljningssumman anges till 86,5 miljoner euro, alltså runt 800 miljoner kronor, och det hela ska vara genomfört till våren 2006.

I köpet ingår en fabrik i Portugal där all personal erbjuds vidareanställning i Kemet. En annan fabrik, i Tyskland, drivs vidare av Epcos för Kemets räkning under en övergångsperiod, varefter utrustningen där övergåt till Kemet.

Därtill ingår FoU, marknadsföring och försäljning, vilket idag bedrivs på ett antal orter i Tyskland.

Epcos tantalverksamhet omsatte 88 miljoner euro förra året. Epcos har dock gått med förlust i flera år, och tantalkondensatorerna har varit den största källan till förlusterna. Nu positionerar bolaget om sig med målet att bli en viktig leverantör för bilindustrin, industrielektronik och telekom.

Kemets vd, den svenske civilekonomen Per-OIof Lööf, säger i ett pressmeddelande att han räknar med att köpet ska öka företagets vinst, närmare bestämt med mellan 6 och 10 cent per aktie.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)