JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note lägger ned i Borås
Kontraktstillverkaren Note stänger fabriken i Borås och flyttar huvuddelen av de kvarvarande kunderna till sin fabrik i Lund.
– Vi ser att orderingången går ned dramatiskt under andra halvan av kvartal ett. Det blir en för liten verksamhet för att det ska bära sig, säger Notes vd Arne Forslund till radio Sjuhärad.

Note köpte fabriken i Borås av kanadensiska Mitec Telecom i augusti 2003. Motivet till affären var att fabriken tillförde kunnande inom mikrovågsområdet och att Note dessutom fick försvarsindustrin som kund.

Vid köpet hade Boråsfabriken en omsättning på drygt 200 miljoner kronor och knappt 200 anställda. Note började med att dra ned på personalen för att vända den förlustbringade verksamheten. Idag finns inte mer än 35 personer kvar, 27 i produktionen och sex på kontoret.

– När vi köpte var bedömningen att det var en god affär, men när man tittar i backspegeln så har det inte gått så bra som man tänkt sig, säger Arne Forslund.

Samtidigt som fabriken i Borås läggs ned ökar Note tillverkningen av mikrovågsteknik i Lund. Övriga kunder i Borås förs över anläggningarna i Skänninge och Torsby.

Verksamheten i Borås startade redan 1933 men det var först 1992 som verksamheten tog fart. Under namnet Beve specialiserade sig företaget på komponenter och delsystem för mikrovågsprodukter. Bland kunderna fanns bland annat Ericsson, Nokia, Lucent och Nortel. Fabriken hade som mest 450 anställda och omsatte runt 350 miljoner kronor.

År 2002 köptes verksamheten av kanadensiska Mitec och ett drygt år senare av Note.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)