JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Schott investerar 1,5 miljarder i plattskärmssubstrat
ImageTeknikföretaget Schott i tyska Mainz ökar aktiviteterna på plattskärmsmarknaden. Företaget investerar 1,5 miljarder kronor i ett samriskföretag som kommer att dubblera dess smält- och processkapacitet för glassubstrat till TFT-LCD-glas
– Schott har goda chanser att ta en tätposition på en skärmglasmarknad som växer med 20 till 30 procent om året, säger företaget i ett pressmeddelande.

Schott går in i ett samriskföretag med tekniskt ledande japanska Kuramoto Seisakusho. Schott tar 75 procent av aktierna. Kuramoto tar resten.

900 miljoner kronorsfabriken ska processa substrat av större format. Den byggs 70 kilometer söder om Seoul i teknikparken i Chungcheongbuk-do Ochang, i närheten av de stora globala aktörerna för platta TV-apparater: Samsung och LG Philips. Närmare 350 jobb kommer att ha skapats när man når volymproduktion i slutet av 2006.

Schott ska också öka smältkapaciteten för alkalifria tunna glassubstrat av sjunde och åttonde generationen. Detta med hjälp av en ny TFT-smälttank i tyska Jena. Anläggningen, som börjar byggas i februari, kommer dubblera företagets kapacitet för 0,7-millimeterssubstrat. Hundra nya jobb skapas.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)