JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon sluter upp bakom Starcore
Agere och Motorola får hjälp av Infieneon att vidareutveckla signalprocessorarkitekturen Starcore.
Fyra år efter födelsen får signalprocessorn Starcore ytterligare en fadder. Det är tyska Infineon som sluter upp bakom arkitekturen. Tillsammans med Agere och Motorola bildas ett nytt, fristående bolag kallat Starcore LLC. Bolaget ska vidareutveckla och marknadsföra arkitekturen och huvudkontoret hamnar i Austin, Texas, men utvecklingsarbetet sker framför allt i Tel Aviv, Israel.

Starcore var Motorolas och Ageres gemensamma försök att utmana DSP-dominanten Texas Instruments. Genom att nu ta in Infineon och dessutom börja licensiera arkitekturen till halvledartillverkare och slutkunder ser det ut som om trion vill kopiera brittiska Arms framgång som leverantör av IP-block.

Starcore tidigare bara använts av Agere och Motorola medan Infineon licensierat ut sin Carmelarkitektur. Sedan födelsen sommaren 1998 har bara två varianter av Starcores 16-bitars heltalsarkitektur lanserats. Det är en variant med fyra MAC-enheter (SC140) och en bantad version med en MAC-enhet (SC110). Agere har släppt en krets baserad på SC140 och Motorola två, en baserad på SC140 och en på SC110. Den senare är ännu inte i produktion.

Infineon lanserade DSP-arkitekturen Carmel några månader före Starcores födelse. Företaget har försökt få andra att använda den fullt syntetiserbara, 16-bitars kärna med begränsad framgång. Infineon har inte sagt någonting om framtiden för Carmel men troligt är att den kommer att fasas ut.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)