JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Slimmad webbserver övervakar via nätet
Företaget Xecom ligger i startgroparna med en utrymmessnål webbserver som ryms på ett tekoppsunderlägg.
Webbserven Slimlink, som baserar sig på en 16-bitar inbyggnads- processor är inte mer än 25 kvadratcentimeter. Processorn, AM186ES, klockas med 40 MHz och har realtidsoperativsystemet Xertos som sällskap.

För att klara nätverkskontakt och Internetuppkoppling är webbservern utrustad med en 10 base-T Ethernetport samt protokollstack för TCP/IP. Förutom kommunikationsprotokollen finns programkod till webbservern och avlusningsverktyg inkluderat samt en exemplifierande hemsida med HTML- och CGI-kod.

Slimlink kan användas för fjärrstyrda mätinstrument och datainsamlingsstationer, produktion- och kommunikationsutrustning samt säkerhet- och övervakningssystem.

Två serieportar finns tillgängliga för lokal- eller fjärrövervakning, installation, programutveckling, avlusning och test. Dessutom finns 512 kbyte flashminne för maskinprogramvara och tillämpningskod samt 512 kbyte SRAM för körtidskod, sidogenerering och datalagring.

Webbservern Slimlink finns i två versioner. Xewc86A har åtta analoga utgående kanaler med 12-bitars DA-upplösning och två analoga ingående kanaler med 12-bitars AD-upplösning. Xewc86 är i sin tur en billigare digital variant utan omvandlingsegenskaper mellan digitalt och analogt. Den har istället 34 digitala, programmerbara in- och utgångar i tillägg till de två serieportarna.

Prototypexemplar och demopaket med ett utvecklingsbord, programvara, kablage och manual finns tillgängliga idag. Xecom representeras av finska Symmetric i Sverige.


Lisa Ringström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)