JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. E-post från papper och penna
E-post behöver inte skrivas på dator. Papper och penna räcker. Fast det måste ju förstås vara Anotos rätt speciella papper och penna.
Till nästa sommar kommer svenska Anoto att börja sälja sin synnerligen speciella penna och sitt lika speciella papper. Till dess är det viktigt för företaget att folk får upp ögonen för tekniken. Att då kunna skicka e-post direkt från papper och penna är naturligtvis en demonstration med genomslag.

I planerna ingår också att samtidigt med pennan lansera en tillhörande planeringskalender av typen Time Manager. Utveckling pågår här tillsammans med danska Time System. För varje Anotobaserad Time Manager som säljs kommer Anoto att få fem dollar i licensintäkter.

Anotos penna innehåller - förutom ett vanligt bläckstift - en digital kamera som tar en bild var hundrade sekund. Informationen skickas via Bluetooth till en pc eller en mobiltelefon. Därifrån skickas e-posten via Internet till mottagaren.

Anotopappret är vanligt papper mönstrat med små punkter. För ögat ser pappret gråtonat ut, men poängen är att kameran i pennan ser punkterna.

Anoto är ett dotterbolag till börsnoterade C Technologies.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)