JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avnet vill bli störst
Med köpet av den amerikanska distributören Marshall, i slutet av juni, blir Avnet den största komponentdistributören i USA. Genom att även köpa europeiska SEI vill Avnet nu förstärka sin position i Europa.


I en av den amerikanska elektronikbranschens största affärer betalar Avnet 830 miljoner dollar för Marshall Industries. Marshalls dotterbolag, komponentdistributören Sterling Electronics, ingår också i affären och kommer att bli en del av en ny affärsenhet, Avnet Electronics Marketing.

- Med den nya affärsenheten skapar vi USA:s största distributionsföretag för elektroniska komponenter, säger Didier Gerfaud, marknadsansvarig på Avnet.

En annan tanke bakom affären är att dra nytta av Marshalls kunskaper inom elektronisk handel och Internetförsäljning, enligt Didier Gerfaud.

Avnet, som redan har en omsättning på över 6 miljarder dollar, förväntas att nu öka till nästan 8 miljarder dollar. Nästa steg i Avnets expansion blir förmodligen uppköpet av europeiska komponentdistributören SEI, med huvudkontor i Holland.

- Genom Marshall får Avnet 16 procent aktier i SEI, och nu vill vi få kontroll över hela verksamheten i Europa, säger Didier Gerfaud.

Affären förväntas bli klar inom några veckor och då blir Avnet Europas näst största distributör.

Susan Kelly

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)